Безрезервна подршка Србије својим грађанима на Космету

Пасјане, 14. јануар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поручио је данас приликом отварања новог породилишта у месту Пасјане у Косовском поморављу да ће Влада Србије увек бити уз своје грађане.

Премијер Вучић отвара породилиште у Пасјану (ВИДЕО: Танјуг)Вучић је указао на то да је наша земља увек имала храбрости да се брани и сачува своје, али да је највише напредовала у миру и када је одлуке доносила "хладне главе".

И ми ћемо успети да тај мир сачувамо. Не желимо никакве сукобе ни са ким, али хоћемо да будемо своји на своме, поручио је премијер.

Са нашим комшијама Албанцима желимо да живимо лепо, поновио је он и додао да треба да гледамо свој бољитак и заједничку будућност, с обзиром на то да ћемо још стотинама година живети заједно на истом простору.

Вучић је упутио апел грађанима Косовског поморавља да сачувају своја имања и да их, колико год им било тешко, не продају јер ће само на тај начин моћи да остану своји на своме.

Он је најавио да Влада Србије намерава да у Пасјану, Грачаници и Косовској Митровици отвори своје канцеларије, уз оцену да је потребно веће присуство институција Србије на Косову, али и веће инвестиције.

Задатак државе јесте да обезбеди Србима на Космету нова радна места и добру путну инфраструктуру, истакао је премијер и нагласио да је неопходно градити и мир јер само на тај начин и уз пуну стабилност можемо ићи напред.

ФОТО: Премијер Вучић отвара породилиште у Пасјану


Према његовим речима, данашњи долазак представника власти у Косовско поморавље показује да ће Влада Србије увек бити уз свој народ у јужној српској покрајини.

Грађани Косовског поморавља имаће сву помоћ Владе Србије која ће бити већа и чешћа, поручио је Вучић и најавио да ће бити изграђено још много породилишта и инфраструктурних објеката.

Вучића су у Пасјану дочекали бројни грађани тог места, Гњилана и других делова Косовског поморавља, са заставама Републике Србије.

Премијер ће заједно са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, који је и домаћин посете, као и министром одбране Братиславом Гашићем, министром правде Николом Селаковићем, министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, министром здравља Златибором Лончаром и министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином данас обићи Штрпце и Грачаницу.

Ово је прва посета једног председника Владе Републике Србије од 1999. године Косовском поморављу, то јест Пасјану и Штрпцу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=228804
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs