Наставак дијалога предуслов за стабилизацију на северу Космета

Београд, 24. јул 2012. године – Министар за Косово и Метохију у Влади Републике Србије Горан Богдановић изразио је данас очекивање да ће наставак дијалога Београда и Приштине допринети стабилизацији ситуације на северу Косова и Метохије.

Фото: Бета
Богдановић је у изјави за агенцију Бета, уочи сутрашње годишњице покушаја специјалних јединица косовске полиције РОСУ да насилно преузму административне прелазе Брњак и Јариње и успостављања барикада на северу Косова, оценио да није искључено да привремене институције власти у Приштини понове једностране акције, али и поновио очекивање да ће наставак дијалога обезбедити да таквих провокација више не буде.

Он је нагласио да је наставак преговора са Приштином једини начин да се смири стање у покрајини, и указао на то да се ситуација од 25. јула прошле године до данас врло мало променила, иако више нема барикада на којима се даноноћно дежура.

Важно је да је у покрајини сада мирно, да ће преговори бити настављени и да дијалогом треба да се реши проблем севера, административних прелаза и других отворених питања, закључио је министар.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=173633
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs