Инциденти на Мердару и пункту Добросин не доприносе решавању проблема

Београд, 28. јун 2012. године – Директор полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Милорад Вељовић осудио је данас инциденте на административном прелазу Мердаре и полицијском пункту Добросин и оценио да је реч о провокацијама које нису пут за решавање проблема.

Вељовић је, говорећи о пуцњави на пункту у Добросину који припада полицијској станици Бујановац, рекао да је извршен напад на полицију Србије и прецизирао да је у том тренутку на пункту било пет полицајаца, од којих је један лакше повређен гелером у леђа.

Директор полиције је истакао да је ово већ други напад на полицијски пункт у Добросину за кратко време, и додао да полиција није дала никакав повод за овај инцидент.

Он је истакао да ће полиција учинити све што је потребно да пронађе извршиоца и да ће адекватно одговорити, уз поруку Еулексу и свим другим актерима на Косову и Метохији да се проблеми, какви год били, не решавају на овакав начин.

Када је реч о инциденту на Мердару, Вељовић је саопштио да су током ноћи, око 22 часа, два аутобуса кренула са навијачима "Партизана" према Газиместану.

Према његовим речима, припадници МУП-а Србије су обавили контролу аутобуса и код навијача није пронађено ништа што би указивало на то да их треба вратити.

Он је напоменуо да је на прелазу Мердаре дошло до разбијања три стакла на аутубусима, а када су навијачи изашли, дошло је до сукоба са припадницима Косовске полицијске службе, који су употребили ватрено оружје и хемијска средства.

Директор полиције је навео податак да је повређено девет навијача, од којих двојица теже, и додао да су они задобили прострелне ране и да су хоспитализовани у Клиничком центру Ниш.

Вељовић је оценио да је овакво поступање косовске полиције недопустиво, уз напомену да је српска полиција поступила у складу са својим овлашћењима.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=173180
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs