Наставити дијалог Београда и Приштине

Београд, 22. јун 2012. године – Шеф тима Владе Републике Србије за дијалог са Приштином Борислав Стефановић изјавио је данас да је потребно наставити дијалог са привременим институцијама власти у Приштини и подсетио на то да су остали нерешени проблеми регистарских таблица, слободе кретања и регионалног представљања Косова.

Стефановић је на представљању резултата пројекта „Слобода кретања људи и робе између Косова и Србије у контексту регионалне сарадње“ Центра за регионализам указао на то да је потребно да нова влада Србије имплементира све споразуме постигнуте у дијалогу са Приштином.

Он је као будуће задатке преговарачког тима Београда навео решавање питања севера Косова и Метохије, гаранција за Србе јужно од Ибра, као и питања електричне енергије и телекомуникација.

Према његовим речима, озбиљан проблем су нерешена питања регистарских таблица, слободе кретања и регионалног представљања Косова.

Шеф тима за дијалог са Приштином је нагласио да проблем са српским регистарским таблицама на северу Косова треба решити договором, а не силом.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=173004
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs