Апел Кфору да се креће у оквирима свог мандата

Београд, 16. јун 2012. године – Министарство за Косово и Метохију Владе Републике Србије упутило је данас апел Кфору да не примењује силу и да се стриктно придржава и креће у оквирима свог мандата, а Србима у јужној српској покрајини поручило да остану мирни и да не наседају на провокације.

Фото: Танјуг

У саопштењу Министарства за Косово и Метохију наводи се да у овом веома осетљивом тренутку, када је дијалог привремено обустављен док се не заврши процес формирања институција Републике Србије, међународно присуство мора опрезно да поступа како не би ниједним поступком створило додатно неповерење у своју непристрасност.

Сви актери на Космету морају да буду свесни чињенице да је ситуација веома запаљива и зато ресорно министарство позива и Кфор и Србе са севера Космета да се максимално уздрже од ризичних потеза који могу довести до нежељених последица.

Сви чиниоци у јужној српској покрајини, међународни или локални, морају да раде на нормализацији стања на терену и на стварању атмосфере поверења као нужног корака ка наставку дијалога Београда и Приштине.

Војници Кфора јутрос су затворили алтернативни пут око прелаза Брњак , што је подигло тензије на северу покрајине, додаје се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=172815
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs