Неопходна реакција међународне заједнице на напад на пункт у Добросину

Бујановац, 18. мај 2012. године – Заменик председника Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић затражио је данас од међународне заједнице и међународних снага на Косову и Метохији да реагују поводом напада на полицијско одељење Добросин, које припада полицијској станици у Бујановцу.

Фото: Танјуг

Дачић је током посете овом полицијском одељењу навео да је овај напад, који је извршен прошле ноћи из правца места Стублине у општини Гњилане, пример кршења свих споразума са међународном заједницом везаних за административну линију.

Он је указао на то да у нападу нико није повређен, уз напомену да су се у полицијском објекту у Добросину налазила четири полицијска службеника, два српске и два албанске националности.

Заменик председника Владе је изразио очекивање да ће припадници међународне заједнице реаговати и инсистирао на присутности мултиетничких полицијских снага на том подручју.

Дачић је нагласио да је оправдана сумња да је циљ напада био покушај изазивања дестабилизације безбедносне ситуације у овом делу Србије.

Према његовим речима, максимална пажња мора бити усмерена ка сваком евентуалном наредном покушају овакве врсте дестабилизације.

Он је поновио да и представници међународне заједнице на Космету морају да обаве свој део посла јер је њима лакше да изврше увиђај са друге стране административне линије.

Дачић је полицијско одељење обишао са директором полиције Милорадом Вељовићем и командантом Жандармерије Братиславом Дикићем, а разговарао је и са полицајцима који су те ноћи нападнути.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=172014
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs